pátek 14. prosince 2012

Ke stažení další update DUOKANu pro Kindle 4 (non touch a Kindle Black)


DUOKAN R7.3 (Build 18694)

Včetně upravené angličtiny a češtiny.
Za pomoc děkuji  Dávidu Dánielovi.

3 komentáře:

  1. Moje postřehy k aktuální verzi Duokanu:
    1. při instalaci Duokanu jsem měl výtuh v servisním menu. Pomohlo až podržení tlačítka power na déle než 30 sekund, pak se Kindle restartoval a pokračovala instalace Duokanu
    2. po instalaci je všechno v čínštině, takže jsem někde našel, jak se proklikat do správného menu a přepnout na češtinu
    3. Možnost vlastních spořičů a fontů funguje bez problémů, Duokan vidí všechny knihy, které v Kindlu jsou k dispozici a zobrazuje je v adresářích podle autora.
    4. Teď mám jediný problém, ale docela zásadní. MOBI soubory mají prázdné řádky mezi některým textem (na rozdíl od originálního Kindle FW), takže je čtení docela nepříjemné?
    Jedná se o problém dané verze a jde to případně nějak řešit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím!
      1) výtuh při instalaci jsem neměl žádný - instalaci jsem dělal celkem na 6-ti kusech Kindla

      2) ano to je pro začátečníka trošku problém, člověk může být zaskočen. Mě pomohl návod z netu, je tam popsáno, která položka v nastavovacím menu je volba jazyka. Při dalších instalacích už je to "brnkačka" :-)

      3) Ano, tohle je pro mě největší přínos DUOKANu, protože Kindla nemám registrovaného a nemám tedy možnost kolekcí (stejně je považuji za z nouze ctnost - velké mínus Kindla)

      4) Neumím odpovědět - nikdy jsem tak daleko nešel, abych porovnával zobrazení mobi souborů. Abych pravdu řekl, u souborů stažených z netu jsem ochoten nějaký ten prázdný řádek "přehlédnout" :-))) Jestli mi vyjde čas zkusím si nějaký origo soubor porovnat...

      Vymazat
    2. Díky za rychlou odpověď.
      1) Asi se to občas stává při použití servisního menu. Našel jsem na netu podobné případy při instalaci Duokanu nebo jailbreaku. Ale restart "natvrdo" delším podržením tlačítka funguje :)
      4) Díky. Ono je to docela rozdíl. Já převádím knihy do MOBI pomocí Calibre a mám zatrženou volbu "Vzhled a chování - odstranit mezery mezi odstavci". Díky tomu se text zobrazený v Calibre a Kindlu nezobrazí se spoustou prázdných řádků mezi textem (což některé MOBI stáhlé z internetu mají naformátováno blbě). Ale Duokan i takto upravený soubor zobrazí včetně prázdných řádků a žádný přepínač jsem k tomu nenašel.
      To formátování textu je možná jen o zvyku, ale bez prázdných řádků je čtení příjemnější. Pokud by se ti po tom chtělo pátrat, tak můžu poslat zformátovaný MOBI nebo případně foto displeje.

      Vymazat